Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης στη Συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους Νέους

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης, Θεολόγος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγγραφέας του γνωστού βιβλίου «Γονείς και παιδιά κάπου θα συναντηθούμε», ήταν ο επίσημος καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Γι’ άλλη μία φορά πολλοί μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, η οποία σαν σκοπό έχει τον διάλογο, την επικοινωνία, αλλά και τη γνωριμία των νέων παιδιών με τον Επίσκοπό τους καθώς και την ανταλλαγή απόψεων ή και προτάσεων πάνω σε πνευματικά, κοινωνικά και ποικίλα άλλα θέματα.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον π. Αντώνιο, τον οποίο ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και στη συνάντηση αυτή.

Στην ομιλία του ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στις σχέσεις και στην γενικότερη επικοινωνία των ανθρώπων σήμερα καθώς και στο ιερό Μυστήριο του Γάμου, το οποίο, ως μυστήριο της αγάπης για την Εκκλησία, αποτελεί αληθινή σύζευξη ελευθερίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη υπέρβασης των συζυγικών εγωιστικών ορίων προκειμένου να αποτελέσει μία κοινωνία αγάπης.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν απόψεις, προσωπικές εμπειρίες και βιώματα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως