Δισαρχιερατικός Εσπερινός Παναγίας «Βηματάρισσας» στη Ν. Ιωνία

Με επίκεντρο το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγ. Παρασκευής στη Ν. Ιωνία τελέσθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποινίς ημών Θεοτόκου, κατά την οποία τιμάται η Ιερά θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της «Βηματάρισσας» εξ Αγ. Όρους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμούς λόγους υιϊκής αγάπης τον Μητροπολίτη κ. Μακάριο στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ για την πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού, στην παρηγορητική παρουσία της και στην θαυματουργική χάρης της Ιεράς Εικόνας Της.

Στη συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως