Διενοριακό προσκύνημα Ιεράς Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη και στο Άγιον Όρος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συνόδευσε τον Ιερό Κλήρο και εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μητροπόλεως στη διήμερη διενοριακή προσκυνηματική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στη Θεσσαλονίκη και στο Άγιον Όρος.

Την πρώτη ημέρα της εκδρομής και κατά την άφιξή τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, Πολιούχου και Προστάτου της πόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος με τον Ιερό Κλήρο και τους ευλαβείς προσκυνητές έτυχαν θερμής υποδοχής από τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια, αφού προσκύνησαν τη λάρνακα με τα Χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Δημητρίου ξεναγήθηκαν στην υπόγεια αρχαία «Κρύπτη» του Ναού, που σύμφωνα με την Χριστιανική παράδοση αποτελεί το ακριβές σημείο, όπου ο Άγιος φυλακίστηκε και μαρτύρησε το 303 μ.Χ.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής, όπου ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε Δέηση στο μνήμα του μακαριστού Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Καθολικό της Μονής.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας τελέσθηκε βραδινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών.

Τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής πραγματοποιήθηκε προσκυνηματικός περίπλους του Αγίου Όρους, κατά τη διάρκεια του οποίου Μοναχοί από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος μετέφεραν εντός του πλοίου Ιερά Λείψανα Αγίων προς προσκύνηση και ευλογία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως