Διενοριακή Προσκυνηματική Εκδρομή Ι.Μ. Nέας Ιωνίας στην Αίγινα

Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ομάδα κληρικών και προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποίησαν το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 διενοριακή προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Αίγινας.

Κατά την διάρκεια του ευλαβικού προσκυνήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και οι εκδρομείς είχαν την ευλογία να επισκεφθούν τον Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου και να προσκυνήσουν τον τάφο και τα Ιερά Λείψανα του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, όπου ο Σεβασμιώτατος έψαλε Ιερά Παράκληση.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος με την ευλαβή συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής υπό της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Γερόντισσας Τιμοθέης.

Εν συνεχεία, οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης καθώς και τις κατακόμβη της Μονής, όπου προσκύνησαν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, που χρονολογείται τον 17ο αιώνα, λαμβάνοντας δύναμη και πνευματική τόνωση ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος του Πάσχα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως