Εγκαίνια Κοινωνικού Συσσιτίου στη Ν. Ιωνία

Τα εγκαίνια του συσσιτίου “Η Προσφορά” που βρίσκεται σε χώρο του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας τέλεσε σήμερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο βουλευτής κ. Γ. Κουμουτσάκος και άλλοι επίσημοι, ιερείς της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να δημιουργηθεί στον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος το συγκεκριμένο Κοινωνικό Συσσίτιο μετά από την μεγάλη προσπάθεια του προϊσταμένου του Ι. Ναού π. Νεκταρίου. Tόνισε ότι αν και οι υποδομές που υπάρχουν έχουν τη δυναμική να σιτίζουν τουλάχιστον πεντακόσια άτομα, ωστόσο ευχήθηκε αυτές να μην χρειαστούν και η ανθρωπιστική κρίση να τελειώσει.

Υπογράμμισε πως μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο που έχει ήδη ιδρυθεί από την Μητρόπολη και την “Αποστολή” και το Κοινωνικό Συσσίτιο που εγκαινιάστηκε σήμερα, έχει ήδη προγραμματιστεί να δημιουργηθούν αντίστοιχες δομές στη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα, ώστε να καλυφθούν και σε εκείνες τις περιοχές οι ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Γκότσης, ο οποίος συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή ημέρα, κατά την οποία τιμάται η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης. Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, καλωσορίζοντας τον Μακαριώτατο αναφέρθηκε εν συντομία στο μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει τα τελευταία επτά χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του κάλεσε όλους να φροντίζουν για την ενότητα στον τόπο, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και να μην στέκονται στο εγώ τους και να μεριμνούν για τον συνάνθρωπό τους.

(Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου)