«Αισθάνομαι και εγώ Ρουμελιώτης»

Στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Στη σύντομη προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, περιστοιχιζόμενος από σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, καλωσόρισε εξ ονόματος όλων, τον Σεβασμιώτατο αλλά και άπαντες τους παρευρισκόμενους.

«Η Ένωση Ρουμελιωτών, όλοι εμείς, είμαστε Σύλλογος με ισχυρή κοινωνική, λαϊκή και πολιτιστική αναφορά στο χθες και στο σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος μας επανατοποθετείται στη νέα πραγματικότητα που βιώνει η πατρίδα μας, αφουγκραζόμενοι τα κοινωνικά προβλήματα αλλά και την αδήριτη ανάγκη έκφρασης των εκατοντάδων μελών και φίλων μας. Οι δραστηριότητές μας αποτελούν στοχευμένη κοινωνική παρέμβαση και διέξοδο για όλες και όλους εσάς αλλά και για εκείνους οι οποίοι στο μέλλον θα έρθουν κοντά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο τον διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογός θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε έργο αγαθό που θα αναλάβει. Και τούτο, όπως είπε, γιατί η Εκκλησία είναι η μάνα του λαού μας, ενός λαού του οποίου η κληρονομιά είναι και ευκαιρία και δυνατότητα. Δυνατότητα υπέρβασης , δικαίωσης, αυτοπραγμάτωσης, ειλικρίνειας, άδολης αγάπης και ελευθερίας. Αξίες που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα που η ενότητα του λαού μας και πάλι πρέπει να ενισχυθεί.

Ο Σεβασμιώτατος, από την πλευρά του, τόνισε ότι αισθάνεται και ο ίδιος Ρουμελιώτης, καθώς έζησε και διακόνησε για πολλά χρόνια στη Βοιωτία. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο έργο της τοπικής Εκκλησίας και κάλεσε όλες και όλους να το στηρίξουν. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον παλμό των μελών και φίλων και ανανέωσε την παρουσία του σε κάθε ωραία εκδήλωση του Συλλόγου.