Στις συγκλονιστικότερες ερμηνείες για το 2017 η «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Μία ακόμη σημαντική διάκριση για την μεγάλη κυρία του θεάτρου και σπουδαία ηθοποιό κ. Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία με την ερμηνεία της ως «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στην ομώνυμη θεατρική παράσταση καθήλωσε το θεατρόφιλο κοινό και έλαβε διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του ελληνικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Αυτή τη φορά το περιοδικό «Αθηνόραμα» με ειδικό άρθρο υπό τον τίτλο: «7 + 7 ερμηνείες που θα θυμόμαστε από το 2017» παρουσιάζει και αξιολογεί την ερμηνεία της κ. Μπεμπεδέλη ως μία από τις επτά πιο συγκλονιστικές, αλλά και πιο συγκινητικές γυναικείες ερμηνείες που θα μας μείνουν αξέχαστες από το 2017.

Πιο αναλυτικά, η κ. Γιώτα Δημητριάδη δημοσιογράφος για το περιοδικό «Αθηνόραμα» αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, δέκα χρόνια μετά το «Μάνα Κουράγιο» επέστρεψε στην Αθήνα για να μας θυμίσει πόσο σπουδαία ηθοποιός είναι και μας καθήλωσε με μια συγκλονιστική ερμηνεία. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς ακόμα και τα δάχτυλά της την ώρα που είναι στη σκηνή. Η ηθοποιός μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν με όχημα τις ανεξίτηλες μνήμες της Φιλιώς μας συγκίνησε βαθύτατα και μας σύστησε μια γυναίκα-σύμβολο, που έζησε 108 χρόνια παρά τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετώπισε. Μια ζωή-νίκη στο παράλογο του πολέμου. Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε το 1899 στα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Το 1922, με το διωγμό, έχασε αδέρφια και πατέρα, ενώ η ίδια μαζί με τη μητέρα της κατάφερε να φτάσει Ελλάδα, όπου πέρασε την υπόλοιπη ζωή της. Θα κουβαλάω για καιρό την ιστορία με τα σκουλαρίκια. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Βασίλης Ευταξόπουλος και έντυσε με τη μαγική φωνή του ο Ζαχαρίας Καρούνης».

Η θεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαιδεμένου», παραγωγή του Ιδρύματος Ιωνία, οργανώθηκε και συστάθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Έκανε πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου 2016 στο θέατρο Βεάκη, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του θεατρικού κοινού και την ευρεία αποδοχή που γνώρισε έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας 140 παραστάσεις.

Πηγή: Αθηνόραμα

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως