Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

618 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναχράντου στο Ηράκλειο Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η οποία αποτελεί τη βάση και την αφετηρία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττική, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, παρουσία τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία τόσο με την απαράμιλλη αρετή της, όσο και με την τέλεια αφοσίωσή της στο θέλημα του Θεού υπηρέτησε πιστά το μυστήριο της οικονομίας της σωτηρίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως