Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στην Ι.Μ Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Σε μια χαρμόσυνη και εορταστική ατμόσφαιρα, εφάμιλλη της περιόδου που διανύουμε, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το απόγευμα η χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας με θέμα: «Χριστούγεννα στη Μικρά Ασία» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Το παρών στην εορτή έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος του Ν. Ηρακλείου κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, Τοπικοί Άρχοντες, Εκπρόσωποι Μικρασιατικών σωματείων καθώς και πλήθος κόσμου.

Την εορτή προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και στο γενικότερο αποπροσανατολισμό που επηρεάζει την σύγχρονη κοινωνία.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Χάρη Νταραβάνογλου και η Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ν. Ηρακλείου απέδωσαν θαυμάσιους Χριστουγεννιάτικους ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παρισταμένων, αφού αναζωπύρωσαν αλησμόνητες μικρασιάτικες μνήμες, προκαλώντας παράλληλα σε όλους αισθήματα συγκίνησης και χαράς.

Πριν το τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά τόσο τα μέλη των δύο χορωδιών, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του γι’ αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες, όσο και τους παριστάμενους για την γενναία ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην εορτή, ευχόμενος σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως