Ύμνοι και Μελωδίες «Εις τη Μητέρα της ζωής μας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ένα μουσικό αφιέρωμα στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας, στις 6 Μαΐου 2017 και ώρα 8:30μμ, πρώτο Σάββατο του Μαΐου, του μήνα που κατά παράδοση εορτάζουμε τη μητρότητα και την άνοιξη, την αναγέννηση της φύσης και της ζωής.

Με μαέστρο τον Καθηγητή του Εθνικού Ωδείου Μιχάλη Μακρή, έξι καταξιωμένα μουσικά σύνολα εμφανίζονται στη μεγάλη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης σε μια μουσική πανδαισία.

Συμπράττουν: Η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία, η Παραδοσιακή Χορωδία και η Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.
Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, σε διδασκαλία Σπύρου Κλάψη, η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, σε διδασκαλία Κώστα Ευαγγελάτου, και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων (ΦΙΛ.Ο.Ν.), υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλίδη.
Τη βυζαντινή ερμηνεία της σύνθεσης «Εις την Μητέρα της Ζωής» διευθύνει ο Στέλιος Μακρής.

Το πρόγραμμα, τα κείμενα του Μανώλη Βαμβακά και τις προβολές φωτογραφιών του πατρός Μιχαήλ Κωνσταντινίδη παρουσιάζει και σχολιάζει ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Στάμου.

Θα ψαλούν μεταξύ άλλων, ύμνοι στην Παναγία, όπως το Κοντάκιο του Ακαθίστου Ύμνου «Τη Υπερμάχω …», το ποίημα του Αγίου Νεκταρίου «Εις την Μητέρα της Ζωής» σε μουσική Μιχάλη Μακρή και θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της Πατρίδος μας καθώς και έντεχνα τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών κ.ά.

Πληροφορίες για εισιτήρια: 210 72.82.333 – www.megaron.gr

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής (τηλ: 210 72 82 566 / 567)

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως