Θερμή υποδοχή στους Νέους της Ιεράς Μητροπόλεως από τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στους Νέους και στις Νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στην καθιερωμένη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο κτήριο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα με τους μαθητές, τους φοιτητές και τα νέα ζευγάρια να κατακλύζουν από νωρίς την αίθουσα συνεδριάσεων του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Ο κ. Γαβριήλ απευθύνθηκε με αγάπη προς τα νέα παιδιά και αναφέρθηκε στην ποιμαντική της Εκκλησίας απέναντι στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, θέτοντας αρκετούς προβληματισμούς και ποικίλα ερωτήματα τόσο για την ανάγκη, όσο και για τον τρόπο προσέλκυσης νέων ανθρώπων στον χώρο της Εκκλησίας και συμμετοχής τους στη Θεία Λατρεία.

Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου εξελίχθηκε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους Νέους και τις Νέες να συμμετέχουν ενεργά και να μοιράζονται με τον Επίσκοπό τους τα προσωπικά τους βιώματα, να προτείνουν τις δικές τους ιδέες και να καταθέτει ο καθένας τις προσωπικές του απόψεις.

Τέλος ο κ. Γαβριήλ κάλεσε τους Νέους και τις Νέες μέσα από τον δικό τους τρόπο ζωής να δουλέψουν πολλαπλασιαστικά και να αποτελέσουν πνευματικό φάρο, αλλά και φωτεινή πυξίδα που θα μαρτυρούν τον Χριστό και θα επιδεικνύουν το μεγαλείο της Πίστεώς μας.

Η Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους Νέους και τις Νέες της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Δευτέρα στο κτήριο του Μητροπολιτικού Μεγάρου (Λεωφ. Ηρακλείου 340) στη Νέα Ιωνία στα πλαίσια γνωριμίας των νέων παιδιών με τον Επίσκοπό τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως