Σεμινάριο «Η σχέση της αμαρτίας και της ασθένειας σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας» στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως ολοκληρώθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στο κτήριο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία ο ένατος κύκλος Σεμιναρίων περί «Ποιμαντικής των Νοσούντων», ο οποίος πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνων ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η σχέση της αμαρτίας και της ασθένειας σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας».

Τον κ. Κορναράκη υποδέχθηκε και καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην ευθύνη, όσο και στην σοβαρότητα με την οποία οφείλει να προσεγγίσει το συγκεκριμένο θέμα η ποιμαντική της Εκκλησίας.

Ο κ. Κορναράκης ανέλυσε διεξοδικά και με επιστημονικό τρόπο την έννοια της αμαρτίας και τη σχέσης της με την ψυχική και σωματική ασθένεια του ανθρώπου και οριοθέτησε επαρκώς, τόσο την έννοια της «ενοχής», όσο και τη σημασία της «αυτοκάθαρσης» υπό το πρίσμα της ασθένειας, την οποία ο άνθρωπος καλείται να την αντιμετωπίζει πάντοτε μέσα από την προοπτική του Παραδείσου.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, ενδεικτικός του ενδιαφέροντος όλων των παρισταμένων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως