Προσέλευση ενοίκων στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για AμΕΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας

12.200+ social media reach 939 social media engagement

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιθάλψεων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και με σύνδρομο Down (Μαρία Κόκκορη) δημιουργεί δύο στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down στο κτήριο, που ήδη ανακαινίζεται επί της Λεωφόρου Δεκελείας 34 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης φέρουν το όνομα της δωρήτριας του οικήματος προς την Ιερά Μητρόπολή μας, Βασιλικής Τζέρμπη, και θα αποτελούνται από 2 διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης, συνολικής δυναμικότητας 8 ατόμων.

Την λειτουργία των στεγών αυτών έχει ήδη αναλάβει το Ίδρυμα Μαρία Κόκκορη, όπου και θα φέρει την ευθύνη για την μετέπειτα λειτουργία τους.

Με την ευκαιρία της ενημέρωσης αυτής, προαγόμεθα να γνωρίσουμε σε όλους την νέα αυτή προσπάθεια για την Ιερά Μητρόπολή μας και τους συνανθρώπους μας και καλούμε όλους όσους γνωρίζουν από το στενό ή ευρύτερο περιβάλλον περιπτώσεις συνανθρώπων μας με νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down να έλθουν σε επικοινωνία με τον φορέα υλοποίησης του Προγράμματος, το ίδρυμα Mαρία Κόκκορη, και ώρες 10.00π.μ.-1.00μ.μ. στο τηλ. 📞210 9641782 (κα Χριστίνα Λούρη), προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται, έτσι ώστε, κατά προτεραιότητα και κατόπιν ειδικής αξιολογήσεως, να εισαχθούν ως ένοικοι στις δυο αυτές δομές.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως