Ομιλητής σε Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο στην Ελβετία ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ

Στο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από 16-18 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα Aula Magna της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Φριβούργου της Ελβετίας με θέμα: «La Synodalité et sa mise en pratique – un “topos” théologique de l’Eglide d’Orient et d’ Occident» (Η Συνοδικότητα και η εφαρμογή της – ένας θεολογικός “τόπος” για την Εκκλησία σε Ανατολή και Δύση) συμμετείχε ως ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώθηκε από το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Ορθοδόξου Θεολογίας του εν Σαμπεζύ της Γενεύης Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Φριβούργου, του Ινστιτούτου Οικουμενικών Σπουδών του ως άνω Πανεπιστημίου και τη Διεθνή Ακαδημία Επιστημών Θρησκείας (AISR).

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με την ανάγνωση του Μηνύματος της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ανέπτυξε το θέμα: «La structure canonique, la pratique ecclésiale et l’évaluation ecclésiologique de la synodalité dans l’Église de Grèce» (Η κανονική δομή, η εκκλησιαστική πρακτική και η εκκλησιολογική αξιολόγηση της συνοδικότητος στην Εκκλησία της Ελλάδος).

Στο Διεθνές Συνέδριο συμμετείχαν επίσης Ομιλητές από όλες τις κατά τόπους Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, από τις Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Διδακτορικοί και Μεταπτυχιακοί Φοιτητές.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως