Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ Επίτιμος Διδάκτωρ του Hellenic American University

Σε μία λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Hellenic American University από τον Πρόεδρο και συνιδρυτή του Πανεπιστημίου κ. Λεωνίδα Φοίβο Κόσκο.

Η τελετή έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ετήσιας αποφοίτησης των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδαστών.

Την ανάγνωση Επαίνου έκανε ο Δρ. Τριαντάφυλλος Φλουρής, Πρύτανης του Hellenic American University και συντονιστής της Εκδήλωσης, ο οποίος αναφέρθηκε με τα πιο θερμά λόγια στο πρόσωπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Ο κ. Φλουρής έκανε εκτενή αναφορά στο πολυσχιδές πνευματικό και ποιμαντικό έργο του κ. Γαβριήλ και αναφέρθηκε τόσο στην πολυσήμαντη συμβολή του Σεβασμιωτάτου στο ευρύτερο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, όσο και στην πλήρη αφοσίωσή του, με το υπεύθυνο έργο που επιδεικνύει, στον ευαίσθητο τομέα της Εκπαίδευσης, θεωρώντας την ως την ουσιαστική δύναμη για την διαμόρφωση της ζωής του ανθρώπου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εμφανώς συγκινημένος από την τιμητική αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου, αφού αρχικά ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Πρόεδρο και τον Πρύτανη του Hellenic American University, όσο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Καθηγητές για την τιμητική αυτή διάκριση που του απένειμαν, ανέπτυξε ομιλία στην αγγλική γλώσσα με θέμα: «Ο ρόλος του Κληρικού στη σύγχρονη εποχή και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως