Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στον Άγιον Όρος για την εορτή των Χριστουγέννων

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 (24/12 με το παλαιό ημερ.) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μετέβη στο κατάλευκο από το χιόνι Άγιον Όρος, όπου και προέστη της λαμπρής πανηγύρεως και της ολονύκτιας αγρυπνίας επί τη εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Ο Σεβασμιώτατος με τη συνοδεία του έγιναν δεκτοί με τις δέουσες τιμές από τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Αλέξιο και την Ιερά Αδελφότητα.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου τον ανέμενε ο Πανοσ. Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Ελισαίος και τον υποδέχθηκε κατά το μοναστικό τυπικό μέσα σε πνευματικό και εγκάρδιο κλίμα.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Σίμωνος του Μυροβλύτου, κτήτορος και προστάτου της Μονής (13ος αι.).

Πλήθος κληρικών και μοναχών τόσο της Μονής, όσο και άλλων Μονών του Αγίου Όρους καθώς και λαϊκών από κάθε τόπο της πατρίδος μας συμμετείχαν στον λαμπρό εορτασμό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως