Κοπή Βασιλόπιτας στη Συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους Νέους

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας η πρώτη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως για το νέο έτος, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Εντυπωσιακή ήταν και αυτή τη φορά η συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και νέων ζευγαριών στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση επικοινωνίας και διαλόγου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ο ενθουσιασμός και η χαρούμενη παρουσία των οποίων συνέβαλαν στο γενικότερο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη εμπειρία του από την επίσκεψη του στην Αθωνική πολιτεία και μίλησε για την ανεκτίμητη αξία και το νόημα της μοναδικής και ανεπανάληπτης ζωής μας, η οποία αποτελεί δώρο του Θεού, αλλά και τον τρόπο που βιώνουμε τον καθημερινό προσωπικό μας αγώνα, παροτρύνοντας όλους να εμπιστευθούμε τη ζωή μας στον Θεό που σκεπάζει και χαριτώνει τον άνθρωπο, αισθανόμενοι τη χαρά του δώρου που Αυτός μας προσφέρει.

Η συζήτηση αναπτύχθηκε εποικοδομητικά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παρισταμένων, οι οποίοι κατέθεσαν προσωπικές εμπειρίες, βιώματα και αγωνίες.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως