Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εισηγητής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης του ΓΕΕΘΑ

Κατόπιν προσκλήσεως του Επιστημονικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης (Ι.Δ.Ε.) του ΓΕΕΘΑ κ. Αριστείδη Γιαπαλή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ κλήθηκε ως εισηγητής στην Προεδρική Φρουρά και μίλησε ενώπιον Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και σε σπουδαστές της 6ης σειράς (σειρά Λόρδου Βύρωνα) του Ινστιτούτου.

Στην εισήγησή του Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια και στη σημασία του εθελοντισμού σήμερα καθώς και σε γενικότερα θέματα της επικαιρότητας, δίνοντας στη συνέχεια το βήμα στους σπουδαστές για ερωτήσεις.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων που επεκτάθηκε και σε γενικότερα θρησκευτικά, πολιτικά και εθνικά θέματα, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Ινστιτούτου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης του ΓΕΕΘΑ είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών δια βίου μάθησης, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των διδασκόντων και των άλλων ομιλητών, καθώς επίσης και στην εθελοντική προσέλευση των σπουδαστών. Απευθύνεται σε επιλεγμένους Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στο ανάλογο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

Το βήμα του Ι.Δ.Ε. τιμούν Ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίου, Αρχηγοί Επιτελείων, ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, Έλληνες και ξένοι διπλωμάτες, διακεκριμένοι εκπρόσωποι των επιστημών, των γραμμάτων και της τέχνης καθώς επίσης και επιφανείς εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Η απονομή των πτυχίων στους σπουδαστές γίνεται κάθε χρόνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως