Η Ιερά εικόνα της Παναγίας Γεροντίσσης από το Άγιον Όρος στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Ν. Ηρακλείου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Σεβασμίας και Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γεροντίσσης από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, συνοδεία αγημάτων των φιλαρμονικών του Δήμου Μεταμορφώσεως και της Αστυνομίας και του στρατού.

Η υποδοχή έγινε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ πλαισιουμένου από πολλούς Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν, προσευχηθούν και εναποθέσουν την κάθε προσδοκία και ελπίδα τους στην Παναγία.

Την εικόνα συνόδευαν ο ιερομόναχος π. Κασσιανός και ο μοναχός π. Ιλαρίων από την Ι. Μονή Παντοκράτορος.

Στην υποδοχή παρευρέθη ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, οι πρώην Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς επίσης και πολλοί Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους υπολοίπους Δήμους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μέτα ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ο οποίος θα χοροστατήσει και απόψε στον Αρχιερατικό Εσπερινό του Τιμίου Σταυρού και θα ιερουργήσει αύριο όπου θα γίνουν και τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Τιμίου Σταυρού.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών, η ιερή εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Ηρακλείου για 10 ημέρες για να μπορέσουν όλοι οι πιστοί να προσκυνήσουν και για το λόγο αυτό ο ναός θα παραμένει ανοικτός μέχρι αργά το βράδυ.