Η ΑΕΚ τίμησε την Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας για την κοινωνική της Προσφορά

Σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας η ΑΕΚ τίμησε το κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και της «Αποστολής».

Οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος τους Στέλιος Σεραφείδης αναγνωρίζουν την διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας ιδιαίτερα, μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ευάγγελο Ασλανίδη αναφέρθηκε με θερμά λόγια αλλά και ιδιαίτερη συγκίνηση στους πρόσφυγες προγόνους μας της Μικράς Ασίας, οι οποίοι, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκατέλειψαν τις Πατρίδες τους και, μεταφέροντας τα ιερά ιστορικά κειμήλιά τους, ήλθαν στη Μητέρα Ελλάδα και κατάφεραν με πίστη και θυσιαστικό πνεύμα να δημιουργήσουν από την αρχή νέα ζωή και νέο θαυμαστό πολιτισμό.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πολύμοχθο και πολυδάπανο αυτό έργο ανήκει και αποτελεί έργο των απλών πολιτών, κάνοντας παράλληλα λόγο για την μεγάλη ιστορία της ΑΕΚ, η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με τις αλησμόνητες πατρίδες, ευχόμενος εγκάρδια την άμεση οικοδόμηση του νέου γηπέδου της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως