Φιόρα Τιμής στον Άγιο Ηρωδίωνα

Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Υπάτης «Οι Αινιάνες» και ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Περιχώρων «Η Φανερωμένη» διοργανώνουν την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 και ώρα 8:00μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας (πλησίον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας) εκδήλωση τιμής στον Άγιο Ηρωδίωνα, εκ των εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου μας.

Ο Άγιος Ηρωδίων, ιδρυτής της Εκκλησίας της Υπάτης και της Φθιώτιδας και συνάμα συνεργάτης του Αποστόλου Παύλου στον ευαγγελισμό της Λευκάδας συνιστά το πρόσωπο που ενώνει, μεταξύ άλλων, δύο περιοχές της πατρίδας και δεικνύει την μέσα από τη θυσιαστική του πορεία οδό της Σωτηρίας.

Τιμούμε το μαρτύριό του αλλά και τη μαρτυρία των Αγίων στην εποχή μας με αναφορές στο μεγάλο πολιτισμό των Επτανήσων, επ’ αφορμή της 160 επετείου από την ενσωμάτωσή τους στην Ελλάδα αλλά και της συμπλήρωσης 80 ετών από την ανατίναξη του ομωνύμου Ναού στην Υπάτη από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.
Ομιλητές

  • Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος
  • Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης π. Ηρωδίων.
  • κ. Δημήτριος Κυρίτσης, Υποψήφιος διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Συντονίζει ο κ. Νικόλαος Ζαϊμης, Δημοσιογράφος

Πλαισιώνουν με επετειακό πρόγραμμα οι Μεικτές Χορωδίες του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και Περιχώρων «Η Φανερωμένη» και της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, συνοδεία Επτανησιακής Μαντολινάτας υπό την μουσική διεύθυνση του μαέστρου κ. Πέτρου Μήτσου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως