Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εορτάζει την επέτειο 50 ετών από την ίδρυσή της (1974 – 2024). Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 7:30μ.μ., στον Iερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη κατά σειρά επετειακή Εσπερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, με εκλεκτούς ομιλητές, οι οποίοι θα αναφερθούν στην ιστορική πορεία της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα θα ομιλήσουν οι:

  • Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης: (Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως): «Ο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Τιμόθεος (Ματθαιάκης), Πρώτος Μητροπολίτης».
  • Πανοσ. Αρχιμ. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης (Ιεροκήρυξ Ιεράς Μητροπόλεως): «Εκκλησιαστικό Γίγνεσθαι Νέας Φιλαδελφείας και Νέας Χαλκηδόνος, Ιστορική Αναδρομή».
  • κ. Ζαννής Μηνιώτης: (Θεολόγος Καθηγητής): «Η ποιμαντική διακονία της νεότητος. Η αγωνία της Τοπικής Εκκλησίας για το πιο δημιουργικό κομμάτι του ποιμνίου της. 50 έτη διακονίας».

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά για να γνωρίσουμε και να θυμηθούμε στιγμές και πρόσωπα από την ιστορία της Ιεράς μας Μητροπόλεως τόσο από τις εισηγήσεις,όσο και από το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που θαπαρουσιασθεί.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως