Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη διεξαγωγής επετειακών εκδηλώσεων για το έτος 2024, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυσή της (1974-2024).

Η περίοδος των επετειακών εορτασμών θα έχει ως έναρξη την εορτή της Συνάξεως της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Διασώζουσας», καθώς και των Μικρασιατών Αγίων, των οποίων τα Ιερά Λείψανα φυλάσσονται στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι ιερές Ακολουθίες της εορτής θα τελεσθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας το εσπέρας του Σαββάτου 18 Μαΐου και ώρα 7:00μ.μ. καθώς και το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου.

Θα ακολουθήσουν τρεις επετειακές Εσπερίδες, μία ανά Δήμο της Περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως, στις οποίες θα παρουσιασθούν εισηγήσεις από εκλεκτούς ομιλητές, με αναφορά στην ίδρυση, στην ιστορία και στις σημαντικές προσωπικότητες που κόσμησαν την πορείας της Τοπικής Εκκλησίας.

Η πρώτη Εσπερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 7:30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Αναργύρων, η δεύτερη την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 7:30μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας και η τελευταία την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 7:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες αναλυτικό πρόγραμμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως