Εορτή Συνάξεως θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Διασωζούσης και πάντων των εν Μ. Ασία τιμωμένων Αγίων

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εορτάζει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας την Σύναξη της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Διασωζούσης εκ Σπάρτης Μ. Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Νέα Ιωνία τιμωμένων Αγίων, όπου θα τεθούν σε προσκύνηση όλα τα Ιερά Λείψανα, που φυλάσσονται στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 19 Μαΐου 2024, και ώρα 07:00π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος της εορτής και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ.

Ακολούθως, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκω θανάτω τελειωθέντων κατά την Μικρασιατική καταστροφή, καθώς και των αειμνήστων Ιδρυτών, των διατελεσάντων Προέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας και των αναγορευθέντων Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών και Δωρητών του Συλλόγου.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος και των Ιερών Λειψάνων των Μικρασιατών Αγίων.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες πρωί και απόγευμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως