Εγκαίνια Οίκου Ευγηρίας της Ι. Μ. Ν. Ιωνίας «Ο καλός Σαμαρείτης»

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποίηθηκε η Τελετή των Εγκαινίων του ανακαινισμένου πλέον Οίκου Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας υπό την επωνυμία «Ο καλός Σαμαρείτης», ο οποίος εδρεύει στην περιοχή της Νέας Φιλαδελφείας και φιλοξενεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες ηλικιωμένους σε συνθήκες θαλπωρής και αξιοπρέπειας.

Την τελετή τίμησε με την υψηλή του παρουσία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος με λόγο πνευματικό και στηρικτικό επαίνεσε τόσο το επιτελεσθέν έργο της ανακαινίσεως του Γηροκομείου όσο και το εν γένει επιτελούμενο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Στό σύντομο χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος απηύθυνε προς όλους τους παρευρισκομένους μήνυμα ελπίδας και ενότητας εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και τόνισε την ανάγκη ανασύνταξης όλων των κοινωνικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό την διεύρυνση όλων των κοινωνικών δομών της χώρας μας με σκοπό την περίθαλψη και στήριξη του κάθε πονεμένου ανθρώπου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Αγιασμού, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γαβριήλ, ο Μακαριώτατος ετίμησε με το ύψιστο παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, τον μεγαλόσταυρο μετ” αστέρος του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, τον κ. Tawfic Khoury, ο οποίος υπήρξε και ο βασικός χoρηγός στο έργο της ανακαινίσεως αναλαμβάνοντας τα έξοδα ανακαινίσεως εις μνήμην των γονέων του. Επίσης από τον Μακαριώτατο τιμήθηκε με το χρυσό Σταυρό του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου ο κ. George Hallag δια τη διαρκή συμπαράστασή του στο προνοιακό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίαςε και Φιλαδελφείας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Δήμαρχοι Νέας Φιλαδελφείας κ. “Αρης Βασιλόπουλος και Νέου Ηρακλείου κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, ο Διοικητής του Κρατικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μέλη Τοπικών Μικρασιατικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.