Εγκαίνια Έκθεσης «Σελίδες δόξης και Τιμής» στην Ι.Μ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας

H Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας διοργανώνει Έκθεση αυθεντικού τύπου και ντοκουμέντων της περιόδου του 1940 με τίτλο «Σελίδες δόξης και Τιμής», σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων «Γεώργιος Λεβιθόπουλος» και το Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το απόγευμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ακολούθησε εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Εκφωνήθηκε επίκαιρη ομιλία, εορταστικά τραγούδια αφιερωμένα στα γεγονότα της εποχής, συνοπτική παρουσίαση των εκθεμάτων καθώς και μία συγκλονιστική αφήγηση των γεγονότων του πολέμου από τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα, ο οποίος με τις περιγραφές του συγκλόνισε και συγκίνησε τους παρευρισκομένους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους βετεράνους του πολέμου Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα και Ταξίαρχο Βύρωνα Σαχαρίδη καθώς και στους Δημοσθένη και Γεώργιο Λεβιθόπουλο για τη σπουδαία προσφορά του ιστορικού αρχείου που διατηρούν.

Κλείνοντας ο κ. Γαβριήλ τόνισε την ανάγκη της ενότητας για τη διασφάλιση της προόδου και της ελευθερίας της χώρας μας και ευχαρίστησε τους συντελεστές για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η Έκθεση λειτουργεί στo χώρο της Βίλλας Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Γαλήνης και Σοφίας) μέχρι τις 3 Νοεμβρίου και είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 10:00 με 13:00.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως