«Υπεραγία Θεοτόκος Θεού – Μάν(ν)α Ανθρώπων – Πορεία Σταυρική» στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και με τη συμμετοχή Κληρικών, Τοπικών Αρχόντων, Σωματείων και πολυπληθούς ακροατηρίου όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 το απόγευμα, πνευματικό και μουσικό οδοιπορικό με τίτλο: «Υπεραγία Θεοτόκος Θεού – Μάν(ν)α Ανθρώπων – Πορεία Σταυρική» στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας. Το συγκινητικό οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Σωτήρος Χριστού και αποτέλεσε καρπό μίας εξαιρετικά επιτυχημένης συνδιοργάνωσης ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, στην Ένωση Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας και στον Σύλλογο Παρίων-Αντιπαρίων «Η Εκατονταπυλιανή».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος, με λόγο κατανυκτικό και βασισμένο στην υμνολογική παράδοση της Εκκλησίας μας, αναφέρθηκε εκτενώς στη μετοχή της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πάθος του Κυρίου και στα πάθη των ανθρώπων. Η Εκδήλωση χρωματίστηκε ιδιαίτερα τόσο με τα παραδοσιακά τραγούδια που τραγούδησε η Ένωση Ρουμελιωτών, όσο και με τις γλυκιές μελωδικές φωνές της Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Χάρη Νταραβάνογλου, η οποία απέδωσε κατανυκτικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο για την άψογη και επιτυχημένη συνδιοργάνωση, ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση!

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου.