Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στην παρουσίαση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ

Στην παρουσίαση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ παρέστη την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου σε τελετή που πραγματοποιηθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

«Η κιβωτός της Ρωμιοσύνης» θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην τελετή που έγινε παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Δημήτρη Μελισσανίδη έγιναν γνωστά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν αυτό το βαρύ και πολύτιμο έργο.

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συμμετέχει ως επίτιμος πρόεδρος, στην Επιστημονική Επιτροπή του Μουσείου, ενώ Πρόεδρος είναι η βυζαντινολόγος ιστορικός Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ και στην τιμητική επιτροπή βρίσκονται ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο μουσικοσυνθέτης Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας.

Μέλη της επιστημονικής επιτροπής είναι επίσης ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ο θεατρολόγος Κώστας Γεωργουσόπουλος, η ηθοποιός και πολιτικός Άντζελα Γκερέκου, ο τραγουδιστής Παντελής Θαλασσινός, ο οικονομολόγος Θεόφιλος Καστανίδης, ο αρχιτέκτονας Θανάσης Κυρατσούς, ο ζωγράφος Ιωάννης Μετζικωφ, ο διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ανδρέας Μπαλτάς, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, ο καθηγητής ΕΜΠ Νίκος Ουζούνογλου, η ιστορικός Αρχοντία Παπαδόπουλου, ο δάσκαλος Χάρης Σαπουντζάκης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ Στελιος Σεραφείδης, ο καθηγητής ιστορίας Κώστας Φωτιάδης, ο ιστορικός Κυριάκος Χήνας και ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως