Η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τους Ιδρυτές της

Μέσα σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 (Κυριακή των Μυροφόρων) η Ετήσια Εορτή της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Η Εορτή, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση 50 ετών από την κοίμηση δύο μεγάλων Κληρικών, οι οποίοι αποτέλεσαν ορόσημο για την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, ήτοι του Μητροπολίτου Πατάρων Μελετίου και του Πρωτοπρεσβυτέρου Παπαϊωακείμ Πεσματζόγλου.

Η Εορτή ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ενώ προ της Απολύσεως τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο στη μνήμη τόσο των δύο Κληρικών, όσο και αυτών που διετέλεσαν Πρόεδροι και Μέλη της Ένωσης Σπάρτης από της ιδρύσεώς της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και παρουσία του προέδρου της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Χάρη Σαπουντζάκη, του Δ.Σ., αλλά και πλήθους κόσμου που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή, μίλησε με θερμά λόγια για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες προσωπικότητες τόσο του άξιου μιμητού του «Καλού Ποιμένος» Μητροπολίτου Πατάρων Μελετίου, όσο και στην ιστορική μορφή για τον Ελληνισμό της Μικρασίας Πρωτοπρεσβυτέρου Παπαϊωακείμ Πεσματζόγλου.

Μέτα το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε το εορταστικό μέρος της μνήμης στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης Σπάρτης, όπου, ύστερα από το θερμό καλοσώρισμα του Προέδρου της Ένωσης κ. Χάρη Σαπουντζάκη πραγματοποιήθηκαν σημαντικές και ενδιαφέρουσες ομιλίες, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ να αναπτύσσει ομιλία με θέμα: «Πατάρων Μελέτιος: Ο Άγιος των Πισιδών» και τον κ. Σαπουντζάκη: «Παπαϊωακείμ Πεσματζόγλου: Ο Μωυσής των Σπαρταλήδων». Στη συνέχεια της Εορτής ακούστηκαν Παραδοσιακά Τραγούδια από τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Χάρη Νταραβάνογλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες : Χρήστος Αμπατζόγλου