Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ στο Άγιον Όρος για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

1.599 social media engagement

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 (14/9 με το παλαιό ημερ.) στο «Περιβόλι της Παναγίας» μας, όπου και προέστη της λαμπρής ολονύκτιας Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της ακολουθίας του Εσπερινού, του Όρθρου, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και εν συνεχεία τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του ευλεβεστάτου Ιεροδιακόνου π. Παχωμίου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ, ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιος Κουρτέσης και πολλοί κληρικοί, ενώ το παρών έδωσαν πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αθωνική Πολιτεία, ο Σεβασμιώτατος, κατά την εκκλησιαστική τάξη, επισκέφθηκε της Ιερά Επιστασία στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητος στις Καρυές, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός, παρουσία μελών της Ιεράς Επιστασίας.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ναό του Πρωτάτου, όπου προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως