Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στον Συνοδικό Εσπερινό της εορτής του Αποστόλου Παύλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αθηνών

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών χοροστάτησε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδους της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Προέδρου Αυτής Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Βαρνάβας Θεοχάρης καθώς και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και στην ιεραποστολική δράση του Μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, κάνοντας λόγο για την καταλυτική συμβολή του Aποστόλου Παύλου στον ελληνικό και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό καθώς και στην θεμελιακή συνεισφορά του στην οικουμενικότητα του Χριστιανισμού.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «Στον Απόστολο των Εθνών Παύλο στηρίχθηκε ολόκληρη η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα από της Αθήνα, τους Φιλίππους, την Βέροια, την Κόρινθο και μέσα από όλα εκείνα τα μέρη της Ευρωπαϊκής γηραιάς Ηπείρου, από τα οποία διήλθε ο Μέγας Απόστολος για να μεταλαμπαδεύσει το Ευαγγελικό μήνυμα της σωτηρίας και της αλήθεια που αλλάζει και μεταμορφώνει τον άνθρωπο».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως