Μήνυμα Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ για την εισβολή στην Ουκρανία

4.382 social media engagement

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Από σήμερα το πρωί ζούμε δυστυχώς στιγμές τραγικές και συνάμα ιστορικές.

Ορθόδοξοι αδελφοί μας βρίσκονται παραδομένοι στο πνεύμα της βίας και του μίσους, αφήνοντας έξω από την ζωή τους την ρήση του Κυρίου μας: «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί ὅτι αὐτοί υἱοί Θεοῦ κληθήσονται» (Ματθ. ε’, 9).

Τόσο η ορθόδοξη Ρωσία, όσο και η αδελφή ορθόδοξη χώρα της Ουκρανίας δοκιμάζονται από τον τρίτο πειρασμό του Χριστού μας στο Σαραντάριο όρος, που αποτελεί το αποκορύφωμα όλων και το απόγειο θράσος του διαβόλου για κοσμική εξουσία: «ταῦτα πάντα σοι δώσω, ἐάν πεσών προσκυνήσῃς μοι» (Ματθ. δ’, 9).
Αδελφοί μου… είναι ώρα για προσευχή!

Είναι ώρα να ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού να κάνει πράξη αυτό που δεν μπορούν οι άνθρωποι… Να δώσει ειρήνη και καταλλαγή. Αγάπη και διάλογο.

Σας καλώ και σας παρακαλώ όλους να προσευχηθούμε δυνατά με όλη την δύναμη της πίστης μας για να κοπάσει ο πόλεμος και να επικρατήσει η λογική και η ειρήνη. Για να σεβαστούν τις ανθρώπινες ζωές και να σκεφτούν το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου.

Η βία, ο πόλεμος και το μίσος δεν είναι ΠΟΤΕ επιλογή.

Ας ευχηθούμε να σταματήσουν γρήγορα οι εχθροπραξίες, ας συμβάλουμε με την προσευχή μας στην επικράτηση της ειρήνης, ας γίνουμε όλοι μας παιδιά του Θεού.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ΓΑΒΡΙΗΛ