Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ προς τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων

Αγαπητά μας παιδιά,

Λίγες ώρες πριν από την δοκιμασία των εξετάσεων και γνωρίζοντας πως ο χρόνος που απομένει κυλά αργά, ερχόμαστε να σταθούμε κοντά σας με πολλή εμπιστοσύνη στον κόπο που καταβάλατε και μεγάλο θαυμασμό για την απαιτητική προετοιμασία που επιδείξατε.

Μπορεί οι συμβουλές για αποβολή του άγχους και ψυχραιμία κατά την στιγμή της εξέτασης να σας κατακλύζουν, αλλά δίδεται τώρα ξεκάθαρα η ευκαιρία το στρες να μετατραπεί σε δημιουργία και διεκδίκηση όσων αξίζετε σε μία από τις πολλές εξετάσεις που θα δοκιμάσετε στην πορεία της ζωής σας.

Με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και σωστή διαχείριση της καλής ευκαιρίας πού σας προσφέρεται προχωρήστε στην καινούρια μάχη.

Έχετε δίπλα σας τις οικογένειές σας, τους καθηγητές σας, τους καλούς σας φίλους που πιστεύουν ακράδαντα σε όσα προσπαθείτε εδώ και καιρό.

Πλάι σε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και εμείς, οι πνευματικοί σας πατέρες, προσευχόμαστε για το καλύτερο στην έκβαση αυτής της δοκιμασίας.

Να έχετε ηρεμία, καθαρή σκέψη και την πεποίθηση πως ο Θεός κανέναν δεν αφήνει μόνο.

Πριν πιάσετε το στιλό στα χέρια σας κάντε το σημείο του Σταυρού. Όλα θα τα φροντίσει Εκείνος.

Μην σας επηρεάσει η δυσκολία των δύο τελευταίων ετών, μήτε η απογοητευτική κατάσταση των σημερινών συγκυριών. Τα οράματά σας είναι μπροστά σας, αγωνιστείτε για αυτά, διεκδικήστε τα ομορφότερα για εσάς και την κοινωνία μας και ατενίστε τους ορθάνοιχτους ορίζοντες της ζωή σας με καθαρή ματιά.

Προσευχόμαστε για όλους, για εσάς και τους ανθρώπους σας, ώστε τίποτε να μην αμαυρώσει την αισιοδοξία σας, καθώς ο φωτισμός του Χριστού και η σκέπη της Παναγίας θα ευλογήσουν τις προσδοκίες και τους κόπους σας. Επιτυχία και χαρά προς όλους σας!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ΓΑΒΡΙΗΛ