Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί Μαθητές,
Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνω προς όλες και όλους τις ολόθερμες ευχές μου για μία καλή, ευλογημένη, δημιουργική, πλούσια σε γνώση περίοδο, δίχως αλλά πρακτικά εμπόδια και προσκόμματα!

Κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται πάντοτε από ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες. Συνοδεύεται όμως από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Φόβους για τυχόν προσωπικά λάθη και αποτυχίες.

Δίχως όμως λάθη και αποτυχίες δεν έρχεται η ανακάλυψη. Δεν εξελίσσεται η εκπαίδευση.

Η παιδεία αποτελεί ένα αγαθό εξαιρετικά απαραίτητο και σημαντικό όχι μόνο για την προσωπική ολοκλήρωση του καθενός από εσάς, αλλά για την πρόοδο και την εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου.

Από εσάς, παιδιά μου, αναγεννάται η κοινωνία ολόκληρη και μέσα από τα οράματα που εσείς θα θέσετε προσδοκούμε το αύριο να γίνει καλύτερο!

Δώστε τον αγώνα σας! Ζήστε, ονειρευθείτε, προσπαθήστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και ειρηνικότερος.

Η από μέρους σας άδολη διάθεση για ειρήνη και δικαιοσύνη, θα ανατείλει ένα μέλλον λαμπρό και παραγωγικό, πέρα από ιδεοληψίες και παραλείψεις του παρελθόντος.

Όποιος έχει πίστη στο Θεό ελπίζει και όσο προσπαθεί τα καταφέρνει.

Οι δυσκολίες θα είναι πάντοτε αρκετές, μα οι ελπίδες και οι προσδοκίες περισσότερες!

Η Εκκλησία μας προσεύχεται για όλους σας και καμαρώνει όλους σας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και για όσα το σχολείο τολμά και επιτυγχάνει.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να έχετε όλοι πλούσια την ευλογία του Θεού, υγεία σωματική και πνευματική, καθώς και ελπίδα για το καλύτερο!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ΓΑΒΡΙΗΛ