Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επί τη ενάρξει του Σχολικού Έτους 2016-2017

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Μαθητές,

Από σήμερα βρίσκεσθε και πάλι στον οικείο και φιλόξενο χώρο του σχολείου σας που έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του για να σας υποδεχθεί και να στεγάσει στις αίθουσές του τα όνειρα και τις ελπίδες σας. Μία καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά σε μία δύσκολη και ιδιόρρυθμη κοινωνική συγκυρία, που όμως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να σταθεί εμπόδιο στη δική σας πορεία για ολόπλευρη μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια.

Σήμερα, σε αυτή την εναρκτήριο ημέρα, στέκομαι νοερώς δίπλα σας και χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σας, στέκομαι κοντά σας ως πνευματικός σας πατέρας, έτοιμος να συμπαρασταθώ στα όποια προβλήματα και αγωνίες σας. Η ζωή είναι δώρο Θεού και η κατάκτησή της αποτελεί δικαίωμα όλων μας. Τώρα λοιπόν που πολλοί αγωνιούν για το αύριο ας φροντίσουμε μέσα από τη γνώση και τη πνευματική πρόοδο να σώσουμε το παρόν μας. Εσείς άλλωστε είσθε η χρυσή μας ελπίδα και η εγγύηση πως τα πάντα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα.

Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να έχετε το φωτισμό και την ενίσχυση του Χριστού μας στην πνευματική σας καλλιέργεια. Εκείνου που είναι το αληθινό φως και η σοφία. Δηλώνω δε απερίφραστα την ηθική και υλική συμπαράσταση της Ιεράς μας Μητροπόλεως και των Ενοριών μας, ώστε η νέα σχολική χρονιά να μη βρει κανένα παιδί πεινασμένο και κανένα μαθητή να αδυνατεί να έχει ίσα δικαιώματα στη μόρφωσή του.

Ευλογημένη Σχολική Χρονιά!
Μετά πολλών ευχών και αγάπης,

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ΓΑΒΡΙΗΛ