Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ για τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ για τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αγαπητά μου παιδιά,

Η επιτυχής εισαγωγή σας στις σχολές και στα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, σε μία περίοδο μάλιστα εξαιρετικά επίπονη και ιδιαίτερα δύσκολη τόσο για τις οικογένειές σας, όσο και για την πατρίδα μας πλημμυρίζει όλους μας με αισθήματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Πέρα όμως από μεγάλη χαρά αισθανόμαστε και μία τεράστια ευγνωμοσύνη προς όλους εσάς, που σε πείσμα των καιρών, καταφέρατε να ολοκληρώσετε επιτυχώς μία μακροχρόνια και ιδιαίτερα απαιτητική εκπαιδευτική περίοδο, διδάσκοντας όλους μας ότι με βαθιά πίστη, αποφασιστικότητα, ισχυρή θέληση και σκληρή δουλειά μπορούμε να επιτύχουμε λαμπρά αποτελέσματα.

Με όλη τη δύναμη της ψυχή μου εκφράζω προς όλους και όλες τις θερμότερες ευχές μου και απευθύνω τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου!

Η επιτυχία αυτή αποτελεί ασφαλώς προσωπική σας δικαίωση αφ’ ενός για την κοπιαστική προσπάθειά σας, αφ’ ετέρου για την δυναμική αφοσίωσή σας στην επίτευξη των στόχων σας. Δικαιώνει ωστόσο τους κόπους και την αγωνία των γονιών και των καθηγητών σας, οι οποίοι αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια, αφού σε εξαιρετικά αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, υπερέβαλλαν εαυτόν και ανταποκρίθηκαν με τον πλέον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις τους.

Πλέον, καλείστε να διαβείτε το κατώφλι ενός ξεχωριστού κύκλου για τη ζωή σας. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεως ξεκινά με μοναδικές εμπειρίες, αμέτρητες προκλήσεις, απρόσμενες εκπλήξεις και ευχάριστες συγκινήσεις για τον καθένα.

Σε αυτόν τον φωτεινό ορίζοντα που ανοίγεται μπροστά σας, σας παρακαλώ θερμά: Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε! Διεκδικείστε τα όνειρά σας! Ακολουθήστε την καρδιά σας! Εμπιστευτείτε το Θεό! Ζήστε!!! Η χαρά άλλωστε δεν βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσης.

Εσείς είστε η ελπίδα, εσείς η χαρά και η υπερηφάνεια αυτού του τόπου! Στα χέρια σας κρατάτε το μέλλον της Πατρίδος μας, η οποία σας έχει πραγματικά ανάγκη.

Βεβαίως, όσοι από εσάς, παρά τον μεγάλο κόπο και αγώνα σας, δεν καταφέρατε να έχετε τα ποθητά αποτελέσματα, μην απογοητεύεσθε. Οι εξετάσεις αυτές είναι μία από τις πολλές δοκιμασίες που θα συναντήσετε στη ζωή σας. Η ζωή παρουσιάζει συνεχώς νέες ευκαιρίες, τις οποίες καλούμαστε να αξιοποιήσουμε με τα ιδιαίτερα χαρίσματά του ο καθένας, κάνοντας πράξη τα όνειρά του.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι σε όλες και όλους, ο Πανάγαθος Κύριος μας Ιησούς Χριστός να ευλογεί τον αγώνα σας, να χαριτώνει τις προσπάθειές σας και να σας χαρίζει μία ζωή γεμάτη πρόοδο, γνώση και επιτυχίες.

Καλή και ευλογημένη σταδιοδρομία!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ΓΑΒΡΙΗΛ