Η Πανήγυρις του Αγ. Γεωργίου στην Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγ. Όρους

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και παράδοση εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, κατά το βυζαντινό ημερολόγιο, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Πανοσ. Αρχιμ. Αλεξίου, μετέβη την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, προκειμένου να προστεί των πανηγυρικών εκδηλώσεων προς τιμή του Αγ. Γεωργίου, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το Καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου φυλάσσεται τμήμα της δεξιάς χείρας του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκου Μπόλαρη, του πολιτικού Διοικητή του Αγ. Όρους κ. Αρίστη Κασμίρογλου, ιερομονάχων, μοναχών και πλήθους προσκυνητών, υπό τις μελωδικές φωνές και την εξαιρετική τέχνη του χορού ιεροψαλτών μοναχών, χοροστάτησε την παραμονή της Εορτής στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και προεξήρχε της Ιεράς Ολονύκτιας Αγρυπνίας.

Ανήμερα της Εορτής τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό και στη συνέχεια προεξήρχε της Αρχιερατικής Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος τόσο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Πανοσ. Αρχιμ. Αλέξιο, όσο και από τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών Γρηγορίου Πανοσ. Αρχιμ. Χριστοφόρο και Παντοκράτορος Πανοσ. Αρχιμ. Γαβριήλ.

Το απόγευμα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στο Κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαρίων Κτητόρων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου