Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Πανηγυρικά και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Δεσποίνις ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι τοπικών προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν το πανσεβάσμιο πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας και να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιώτισσας», που φυλάσσεται στον Ναό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και στα χαρακτηριστικά που Την κατέστησαν σκεύος εκλογής του Θεού για να σαρκωθεί το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλάβεια των Ελλήνων προς τη Μητέρα του Θεού, όπου οι χριστιανοί σε κάθε μέρος της πατρίδας μας προστρέχουν με θεία κατάνυξη στη χάρη Της, γονατίζουν ευλαβικά και στέκονται έκθαμβοι έμπροσθεν της απαστράπτουσας αίγλης του προσώπου Της.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον ευλαβέστατο εφημέριο του Ιερού Ναού π. Χρήστο Αμπατζόγλου, τον οποίο επαίνεσε για τα πολλά χαρίσματά του και για την ευλογημένη ιερατική διακονία του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως