Επίσκεψη ομάδας κληρικών της Μητροπόλεώς μας στις Βρυξέλλες

Την Τρίτη το βράδυ, 23 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε τριήμερη επίσκεψη ομάδας κληρικών της Μητροπόλεως μας, στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. Γαβριήλ. Η επίσκεψη έλαβε χώρα έπειτα από πρόσκληση της Ευρωβουλευτή κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ στα πλαίσια του προγράμματος γνωριμίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και των θεσμών της Ευρώπης.

Την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, την ομάδα των κληρικών δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος στην έδρα της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος -ο οποίος εκπροσωπεί την φωνή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρώπη- παρουσίασε το έργο της αντιπροσωπείας και απάντησε στις ερωτήσεις των κληρικών της Μητροπόλεως μας. Την επομένη, οι κληρικοί περιηγήθηκαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπου πραγματώθηκε ξενάγηση γνωριμίας. Εκεί, οι επισκέπτες κληρικοί είχαν την ευκαιρία να συνδιαλεχθούν εκτενώς με την κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σχετικά με την Ευρώπη και την Ελληνική παρουσία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενώ εκτενής αναφορά έγινε στο επίκαιρο θέμα του Προσφυγικού. Κοινή αποδοχή όλων, η ανάγκη ενότητας και συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών προς επίλυση του φλέγοντος ζητήματος.

Η ομάδα των επισκεπτών κληρικών, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, επέστρεψε στην Αθήνα, με αρκετό υλικό για σκέψη αναφορικά με τον θεμελιακό ρόλο της χώρας μας στην Ευρώπη, της οποίας τόσο ο χριστιανισμός, όσο και ο ελληνισμός αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ταυτότητάς της.