Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Προεόρτια εκδήλωση για την επικείμενη εορτή της Γεννήσεως του Χριστού διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, του ιερού κλήρου, τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων μικρασιατικών συλλόγων, πολιτιστικών φορέων και πλήθους πιστών που παρευθύς στο επέτειο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης με την ομιλία του υπό τον τίτλο «Εν αναμονή των Χριστουγέννων» επικεντρώθηκε στο νόημα και το βάθος της μεγάλης εορτής τονίζοντας τη μεγαλοσύνη και την άκρα ταπείνωση του Θεού Λόγου για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Την εκδήλωση κόσμησε η πολυμελής χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο Μελώδος και Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου κ. Ηλία Ρεριάδη Τούμπα. Η χορωδία απέδωσε με αριστουργηματική δεινότητα τροπάρια και ύμνους της μεγάλης δεσποτικής εορτής της Γεννήσεως του Χριστού, ενώ ο κ. Γρηγόριος Καφίρης παρουσίασε καταλλήλως τα ψαλλόμενα από νοηματικής και μουσικολογικής πλευράς.

Ο Σεβασμιώτατος με θερμούς λόγους ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συμμετέχοντες και απηύθυνε ευχές για τις εορτές σε όλους τους παριστάμενους.

Έκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου