Χειροτονία Διακόνου στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 η μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Περισσού στη Νέα Ιωνία, εντός του οποίου βρίσκεται και πανηγυρίζει το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ευλογία και αναθέσει του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Ιωάννου Κοκκίνη, θεολόγου, εγγάμου κληρικού και πατρός δύο τέκνων, ο οποίος αποτελεί τέκνο της ελληνικής ομογένειας των Η.Π.Α.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο, και αναφερόμενος στο υψηλό αξίωμα της Ιερωσύνης, κάλεσε τον π. Ιωάννη να υπηρετεί το Ιερό Θυσιαστήριο με αγάπη, ταπείνωση και βαθειά πίστη στον Θεό και με την διακονία του στην Εκκλησία να δοξάζει το όνομα του Παναγάθου Τριαδικού Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθηση, ότι ο νέος Διάκονος θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών του ευλογημένου λαού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και συγκεκριμένα της Ιεράς Μητροπόλεως Σικάγου, όπου και θα διακονήσει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Ιωάννης, με προτροπή του Σεβασμιωτάτου, μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Φωτογραφίες: Βασίλειος Αγραφιώτης

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως