«Υπεραγία Θεοτόκος Μάν(ν)α Θεού και ανθρώπων» στη Νέα Ιωνία

Με αφορμή την μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας oΙερός ενοριακός Ναός Αγ. Αναστασίας ΦαρμακολυτρίαςΠερισσού και η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα στον Ιερό Ναό ένα πνευματικό και μουσικό οδοιπορικό, αφιερωμένο στη Μητέρα του Κυρίου μας,με τίτλο: «Υπεραγία Θεοτόκος Μάν(ν)α Θεού και ανθρώπων – πορεία θυσίας και αγάπης».

Βασική ομιλήτρια ήταν η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε στην ξεχωριστή θέση που κατέχει το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού μας τόσο μέσα στην ορθόδοξη εκκλησιαστική συνείδηση, όσο και στην ελληνορθόδοξη θρησκευτική παράδοση και λαογραφία, ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας παρουσίασαν τις Θεομητορικές Εικόνες που φυλάσσονται στους Ιερούς Ναούς της Νέας Ιωνίας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν τοπικοί φορείς της πόλεως, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος κόσμου.

Την εορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο πάνσεπτο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην μεγαλειώδη προσφορά της στο σχέδιο της θείας Οικονομίας, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά τον κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο, Πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας και τα μέλη της Ενώσεως, τους εφημερίους του Ιερού Ναού καθώς και όλους όσουςσυνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση και παρουσίαση του κατανυκτικού αυτού Οδοιπορικού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως