Θεία Λειτουργία στη μονάδα ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Στη μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, που τελεί υπό την πνευματική προστασία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, τελέστηκε το πρωινό της 17ηςΦεβρουαρίου 2020 Θεία Λειτουργία για την ενίσχυση της πνευματικής και ψυχικής υγείας των οικοτρόφων της.

Με τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ και κατόπιν ειδικής αδείας που παραχωρήθηκε στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου και Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Νέας Φιλαδελφείας π. Μάριο Μακρίδη, προσφέρθηκε στους ωφελούμενους της κοινωνικής δομής μια ξεχωριστή εμπειρία, για τους περισσοτέρους εξ αυτών, να συμμετάσχουν σε Θεία Λειτουργία και να μεταλάβουν τα Άχραντα Μυστήρια εντός της Μονάδος.

Οι ωφελούμενοι είχαν μια μοναδική ευκαιρία να γίνουν «λίθοι ζώντες» μέσω της συμμετοχής τους στη Θεία Ευχαριστία και να αξιωθούν αφειδώς τα πνευματικά οφέλη του οίκου του Θεού στον οποίο δε δύνανται να μεταβούν λόγω της μεγάλης τους δοκιμασίας.

Προ της απολύσεως ο π. Μάριος ομίλησε για την πνευματική αξία του εκκλησιάζεσθε και της συμμετοχής στα Θεία Μυστήρια, ενώ μετέφερε την Αρχιερατική ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της υγείας των πασχόντων αδελφών μας.

Εκ του Ιερού Ναού