Τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο π. Αθανασίου Βασιλοπούλου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, Τελώνου και Φαρισαίου και ημέρα Αρχής του Τριωδίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στη νέα κατανυκτική περίοδο, στην οποία εισέρχεται η Αγία μας Εκκλησία με την Αρχή του Τριωδίου, η οποία αποτελεί το προπαρασκευαστικό χρονικό διάστημα πριν το Πάσχα και προσκαλεί όλους μας σε έναν πνευματικό αγώνα και μία οντολογική προετοιμασία για την λαμπρότατη αυτή εορτή, ενώ αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Λουκ. ιη’, 10-14) έκανε λόγο για την θεοφιλή αρετή της ταπείνωσης, η οποία σε αντίθεση με την υπερηφάνεια, αποτελεί μίμηση Θεού και αποτελεί μονόδρομο για τη σωτηρία μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, σε κλίμα συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε το Τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοπρ. π. Αθανασίου Βασιλοπούλου, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας.

Στο σύντομο λόγο του ο κ. Γαβριήλ εξήρε την προσωπικότητα, την ευπρέπεια και την θεοσέβεια του αειμνήστου ιερέως, ο οποίος με το λαμπρό εκκλησιαστικό του ήθος και ταπεινό του φρόνιμα άφησε πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως