Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα σεπτά oνομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Ν. Ιωνία.

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γέροντος Κωνσταντίνου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών και την παρουσία πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν και να τιμήσουν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε με θερμά λόγια τόσο στη χαρισματική προσωπικότητα, όσο και στο σπουδαίο πνευματικό και ποιμαντικό έργο του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Κωνσταντίνου, ενώ ευχαρίστησε τους Πατέρες της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Αγ. Όρους για τη μεταφορά του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Λειψάνου της άφθαρτης χείρας της Αγ. Μαρίας της Μαγδαληνής στην Τοπική Εκκλησία προς ευλογία των πιστών.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε να διακονεί για σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια με πίστη και αφοσίωση την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, τόσο για την υιική του αγάπη, όσο και για τον σεβασμό που δείχνει στον ίδιο και στο έργο του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου