Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακαρίου

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας η σεπτή μνήμη του Οσίου Πατρός Μακαρίου του Αιγυπτίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών τόσο της Τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε εγκάρδιες υιϊκές ευχές προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους στην πολύχρονη εκκλησιαστική του πορεία, στην πνευματική του προσωπικότητα και στην πολυετή προσφορά του στην Ορθόδοξη διασπορά.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους δύο Αρχιερείς, καθώς και προς τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως για τις θερμές ευχές, για την αγάπη και τον διαρκή σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πιστού λαού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως