Τα Άγια Θεοφάνεια στον Ι.Ν. Αγ. Κοσμά Ν. Φιλαδελφείας

Με κατάνυξη, λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών εορτάστηκαν τα άγια Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό του αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ν.Φιλαδέλφεια.

Στον Όρθρο, την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Ηλιάκη και τους Πατέρες του Ναού.

Τον θείο λόγο διακόνησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Ελισσαίος Σουλιές.

Μετά το πέρας του Μεγάλου Αγιασμού απενεμήθη στον Γέροντα Μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνο τιμητικό ” Χαριδότειον ” ,” εις αίδιον ευγνωμοσύνην και υιικήν ευχαριστίαν”, δια όσα υπέρ του Ιερού Ναού και της Ενορίας έπραξε αγαθά κατά την Τεσσαρακονταετία από της ιδρύσεως και λειτουργίας αυτών.

Την απονομή έκανε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και προσφώνησε καταλλήλως τον πολιό Ιεράρχη.

Ο Γέροντας Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τους πάντες και ευχήθηκε έτη πολλά Φωτισμένα από την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος και την ευωδία του Ιορδάνου.

Εκ του Ιερού Ναού