Σύναξη Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Διασωζούσης και πάντων των Μικρασιατών Αγίων και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Ν. Ιωνία

35.300+ social media reach 6.732 social media engagement

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εόρτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας την Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της επικαλουμένης «Διασωζούσης» εκ Σπάρτης Μ. Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Νέα Ιωνία τιμωμένων Αγίων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Μικρασιατών Αγίων που κοσμούν τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία και μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από τη γη της Μικρασίας στη νέα πατρίδα. Ακολούθως τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 4 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι σήμερα αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλεξίου Κουρτέση.

Στην ομιλία του ο π. Αλέξιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους, τους γονείς και τους πνευματικούς του πατέρες που συμπαραστάθηκαν στην κατά Θεόν πορεία του. Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ύψιστη τιμή να τον προαγάγει στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και να λαμβάνει τη χάρη και την ευλογία να ιερουργεί τα Θεία Μυστήρια της Εκκλησίας καθώς και για την σοφή πατρική καθοδήγησή του, καθ’όλη την περίοδο της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο και τον προέτρεψε να φανεί άξιος της μεγίστης αυτής ευλογίας και να υπηρετεί τον Θεό με αγάπη, με ζήλο και αυταπάρνηση, ώστε να λειτουργεί ως άξιος και αφοσιωμένος λειτουργός της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς για την λαμπρή και τιμητική παρουσία τους στην εορτή.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ, Γαβριήλ απένειμε στο νέο πρεσβύτερο το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα των Μικρασιατών Αγίων θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έως και την Τετάρτη 8 Ιουλίου το απόγευμα, όπου θα τελεσθεί ο Εσπερινός και η Ακολουθία του Αγιασμού.

Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες πρωί και απόγευμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου