ΣΤ’ Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία Αιδεσ. Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού στη Νέα Ιωνία

Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Ε’ Κυριακής των Νηστειών, 14 Απριλίου 2019, ο ΣΤ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και συμπροσευχομένων εντός του Ιερού Βήματος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ανέων κ. Μακαρίου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων).

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός, Πρωθιερέας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Ο Μάρτυρας Πατριάρχης Άγιος Γρηγόριος ο Ε’».

Στην ομιλία του ο π. Θωμάς Συνοδινός, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο και στην ηγετική προσωπικότητα του κορυφαίου πρωτομάρτυρα της Εκκλησίας και του Γένους στην εθνική εξέγερση του 1821, Άγιο Γρηγόριο τον Ε’ Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος τόσο με το μαρτύριο του, όσο και με την ανεκτίμητη προσφορά του στο Γένος τιμήθηκε από τον Ελληνισμό με πρωτοφανείς τιμές και δόξες ως γνήσιος μαθητής του εσταυρωμένου Χριστού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος