Προσκυνηματική θεωρία Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στους Αγίους Τόπους

Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ομάδα κληρικών και προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου 2017 προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους Τόπους.

Κατά την διάρκεια του ευλαβικού προσκυνήματος οι 80 εκδρομείς της Ιεράς Μητροπόλεως έζησαν συγκινητικές στιγμές, αφού είχαν την μεγάλη ευλογία και ευκαιρία να επισκεφθούν την Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων και πιο συγκεκριμένα τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, τον Ιερό Τόπο του Φρικτού Γολγοθά, της Αποκαθηλώσεως και τo Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την Βασιλική της Γεννήσεως στη πόλη της Βηθλεέμ, όπου και προσκύνησαν το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου.

Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ιεραποδημίας ο όμιλος των προσκυνητών είχε την ευκαιρία να μεταβεί στις Ιερές Μονές Χοζεβά, Αγίου Σάββα, Αγίου Θεοδοσίου, Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και να προσκυνήσει στα Ιερά Προσκυνήματα του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή, στο Όρος των Ελαιών, στο Όρος Θαβώρ, στο Σαραντάριο Όρος, στη Ναζαρέτ, στη λίμνη της Τιβεριάδος, στην Ορεινή (σπίτι Αγ. Ιωάννου Προδρόμου) και στη Λύδδα (τάφος Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου).

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου, ενώ την επομένη, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη ποταμό καθώς και την ακολουθία της συμβολικής Βαπτίσεως των προσκυνητών.

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού που τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, ενώ ανήμερα της εορτής συμμετείχε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος με τη συμμετοχή πολλών Αρχιερέων, Κληρικών και την παρουσία πολλών λαϊκών που ταξίδεψαν από πολλά μέρη του κόσμου για να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως έγινε δεκτός με πολλή αγάπη από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο στην Αίθουσα του θρόνου, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά τόσο για την υποδοχή, όσο και για τη γενναία φιλοξενία, μεταφέροντάς του την αγάπη και τον σεβασμό του περιούσιου λαού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της αναχωρήσεως από την Αγία Γη ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου Ιερά Αγρυπνία στο Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου μετά του Αρχιγραμματέως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, τους συνοδούς Κληρικούς και τους προσκυνητές της Ιεράς Μητροπόλεως να επιστρέφουν στην Πατρίδα μας γεμάτοι από αλησμόνητες πνευματικές αναμνήσεις και ευλογίες από τα Ιερά Προσκυνήματα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως